a

Facebook

Copyright 2018 Avocat Pășcui Gabriel-Valeriu.

LinkedIn

Search
Menu
 

Dreptul Sportului

Asistență juridică în cadrul pozitiv al dreptului sportului.
Avocat Pașcui Gabriel-Valeriu > Dreptul Sportului

Considerăm că în prezent implicațiile practice ale acestei ramuri de drept sunt de necontestat și își fac aparența din ce în ce mai des în sfera domeniului juridic.

Un aspect pentru potențialul oferit de dreptul sportului îl constituie și drepturile TV care în prezent au ajuns la sume colosale (spre pilda cazul Premier League).

Serviciile juridice oferite se cristalizează încă din faza precontractuală:

  • reprezentarea sportivului la negocierea, încheierea, prelungirea și denunțarea contractului între acesta și club sau între acesta si entitățile de marketing.
  • activități de consultanță și reprezentare juridică în materia declarării sportivului ca fiind liber de contract de către federaţiile naționale și rezolvarea pe cale juridică a oricăror conflicte de natură contractuală.
  • activități de impresariat în prezent studiind in extenso această subramură.

Recent, în Romania s-a înregistrat un număr destul de crescut de cazuri in care cluburile profesioniste de la noi aplica sancțiuni disciplinare cu implicații pecuniare importante propriilor jucători.

Este de netăgăduit acest aspect având în vedere resursele financiare care sunt implicate in fenomenul sportiv. Un jucător precum Neymar a ajuns sa valoreze nu mai puțin de 222 milioane de euro. Automat cluburile si federațiile trebuie să impună o rigoare atât pe linie sportiva cat si extrasportivă (a se vedea cazul Mutu vs Chelsea), care de multe ori se concretizează în afara de contract si intr-un regulament intern. La nivel de federație aceste aspecte se regăsesc in Regulamentul  disciplinar precum si in cel privind Statutul si Transferul Jucătorului. Încălcarea acestor contracte si regulamente, atrage automat  sancțiuni disciplinare sau contractuale care sunt prevăzute atât in  regulamentele  Federației naționale, cat si la nivel FIFA/UEFA.

})(jQuery)