a

Facebook

Copyright 2018 Avocat Pășcui Gabriel-Valeriu.

LinkedIn

Search
Menu
 

Dreptul afacerilor

Consulanță juridică strategică în domeniul afacerilor.
Avocat Pașcui Gabriel-Valeriu > Dreptul afacerilor

Pentru ca orice afacere să nu fie periclitată/întârziată de infuzia continuă de legi apărute în toate domeniile de activitate se impune în mod imperios ca afacerea dumneavoastră să fie la zi cu problemele de natură juridică. În considerarea acestui fapt majoritatea societăților de succes formează colaborări fructuoase cu avocați personali, care sunt la dispoziția acestora în orice moment. Cu siguranță unul dintre cele mai dinamic domeniu al dreptului pozitiv este acela al dreptului societar. Astfel, odată cu abrogarea de către Codul civil a termenului de comerciant ne vedem nevoiți să „redenumim” toate aceste relații: litigii cu profesioniștii.

1. E-commerce si online business laws.

Internetul a transformat modul în care toate companiile fac afaceri astăzi, însă a schimbat în special retailul prin intermediul comerțului electronic. Orice companie care vinde servicii, produse sau alte articole online este supusă nu numai legilor tradiționale care afectează întreprinderile mici, ci și o serie de probleme juridice care afectează în mod specific comerțul electronic.

Înțelegerea gamei de legi care se aplică companiilor de comerț electronic necesită o varietate largă de cunoștințe. Dacă intenționați să începeți sau să desfășurați o afacere de comerț electronic, vă sfătuim să programați o întâlnire gratuită pentru a vă asigura că înțelegeți și respectați întreaga gamă de legi și reguli aplicabile.

Vă oferim consultanță strategică în domeniul afaceri web. Vă vom ajuta să înțelegeți riscurile și să beneficiați de un număr tot mai mare de legi și reguli de stat, europene/internaționale care guvernează comerțul electronic cu amănuntul și comerțul electronic între întreprinderi, inclusiv politica și procedurile electronice de autoreglementare a comerțului cu amănuntul.

În această ordine de idei, ne axăm pe protecția drepturilor de proprietate intelectuală, disputele privind numele de domeniu, confidențialitatea consumatorilor și securitatea datelor, respectarea site-ului ADA și marketingul online sunt aspecte care necesită o analiză detaliată și ar trebui discutate cu un avocat cu experiență în domeniul eCommerce.

2. Drept societar clasic

Prin această arie de expertiză vom acorda asistenţa juridică societăţilor mari, mijlocii si microintreprinderilor care îşi desfășoară activitatea în toate domeniile economice, în legătură cu:

  • procedurile de înfiinţare şi de modificare a actelor de constituire, de fuziuni şi achiziţii, de dizolvare şi lichidare, precum şi cu activităţi societare curente.
  • procedurile de modificare a structurii societare – asociaţi, administratori, directori, capital social etc. –, aşa cum aceasta este instituită de actele constitutive ale societăţii sau de alte înţelegeri între asociaţi.
  • consultanță în legătură cu asigurarea respectării normelor legale în cazul luării deciziilor de către organele societăţii, redactarea de documente, acordarea de diverse autorizaţii, licenţe şi permise de funcţionare.
})(jQuery)